WizzAir – Ryanair

SAS спечели наградата на социалните медии за кризисна комуникация

by admin

SAS AirlinesСкандинавските авиолинии спечелиха наградата SimpliFlying за най-добро използване на социалните медии в категорията „кризисни комуникации“ . Престижното отличие възнаграждава усилията на компанията да осигури на клиентите си обратна връзка през социалната мрежа Facebook по време на кризата с вулканичния облак по рано тази година, която засегна хиляди пътуващи по целия свят.

„За нас най-важното нещо беше да помогнем на пасажерите, което означаваше да бъдем проактивни и да подходим по нетрадиционен начин. Facebook създаде възможност да се комуникира с хиляди хора едновременно и те да бъдат информирани постоянно. Затова веднага създадохме специален Facebook екип, който работеше денонощно и отговаряше на всички запитвания, като се стремеше повечето от тях да бъдат обработвани за пет минути. Също така добавяхме и хиляди нови почитатели всеки ден.“, заяви Кристина Ериксон, мениджър в компанията.

SAS AirlinesСпоред журито, от SAS са ги впечатлили най-вече с бързата си реакция по създаването на собствен Facebook екип, използвайки доброволци от различни други отдели.

„За нас също така е много важно да подхождаме по специален начин с нуждите на нашите клиенти при форсмажорни обстоятелства и кризи, така че успяхме да развием този проект в нещо по-голямо. И така, вече можем да предложим наистина добър център за обслужване на клиенти с почти мигновена обратна връзка през Facebook. За нашата компания е важно да е там, където са клиентите и, а именно във Facebook и Twitter.“ каза още Ериксон.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Spam protection by WP Captcha-Free

Scrappy Theme by Caroline Moore | Copyright 2018 Евтини Авиокомпании | Powered by WordPress
X