WizzAir – Ryanair

Егадските острови – по-различния избор на ваканция

by admin

ЕгадитеПланирането на ваканция и изборът на нова дестинация в повечето случаи започват още преди да е приключила предишната. Пътуванията са опосредствани от ниските цени на самолетните билети, предлагани от нискотарифните авикомпании, както и от разнообразието от дестинации, до които те летят.

В случай че традиционните ваканционни предложения са изчерпали своята привлекателност за вас, можете да изберете на прекарате своята ваканция на не чак толкова познато, но атрактивно място като Егадските острови.

Егадите – древен дух и красива природа

Егадските острови са три малки острова с планински релеф, разположени в близост до бреговете на Сицилия и град Трапани. Островите са известни в исторически план с битката, решаваща за изхода на Първата пуническа война, между флотите на Рим и Картаген през 241 г. пр. н.е., когато Картаген капитулира и е принуден да се съгласи с условията, диктувани от Рим и да напусне Сицилия.

Най-големият остров от този архипелаг, Фавиняна, е разположен едва на 8 квадратни мили, следват го Леванцо и Маретимо. Леванцо предлага на посетилите го прекрасни малки морски заливи с кристално чиста вода. Маретимо също е известен с красивата си природа и усещането за връщане към духа на миналото, който се подсилва от боядисаните в бяло къщи и възрастните жени, облечени в строги черни дрехи.

Населението на Егадските острови наброява приблизително 5-6 000 души, на които основното препитание и поминък е риболова. Храната, която може да се опита на островите е проста, но прясна и вкусна.

Макар да не изглежда така, Егадските острови са лесно достъпни за тези, които са решили да ги посетят.

Има удобни полети на нискотарифната авиокомпания Ryanair до близко разположения град Трапани, а от него до островната група може да се достигне с ферибот или кораб с подводни криле. Близостта до Егадите на Трапани и Сицилия улеснява настаняването.

Туристите могат да отседнат в някоя от вилите в Сицилия или на самите острови и дори сами да приготвят своята храна в унисон с атмосферата на островите.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Spam protection by WP Captcha-Free

Scrappy Theme by Caroline Moore | Copyright 2019 Евтини Авиокомпании | Powered by WordPress
X