WizzAir – Ryanair

Британците пият най-много на борда

by admin

БританцитеВ статия публикувана в началото на април от един от реномираните портали за туристически новини и услуги, става ясно, че повече от 40% от британските пасажери са гласували в подкрепа на полети, в които не се сервира алкохол. Противоречието със заглавието е явно, но напълно реално. Вижте повече за интересните резултати от проучването в представянето му по-долу.

Според анкета, проведена сред 700 членове на екипажи от различни авиокомпании, британските туристи са сочени за най-силните пиячи на борда, които дори бият руснаците в любовта към спиртните удоволствия. В същото време се оказва, че победителите в споменатото проучване хем обичат да си пийват, хем са гласували едва ли не с две ръце за идеята по време на полети да се въведе „сух режим“

За или против чашката на борда

В наскоро проведеното изследване повече от 54% от анкетираните британците признават, че често гарнират полетите си или престоя си на летището са чашка или две алкохолна напитка. Въпреки това обаче, макар на мнозина да им се отваря глътката на 35 хил. фута високо в небето, на 41% от анкетираните им се струва съвсем нормално да се въведат полети, на които не се сервира алкохол. Същият процент хора смятат, че дори биха предпочели да резервират подобен полет, ако авиокомпаниите го предлагаха. Явно мнозина биха се отказали от няколко малки, в името на това да не седят до пияни пасажери на борда.

Проучването е последвано от наскоро придобилия популярност дебат за алкохола по време на полет с пътническите самолети. В тази връзка руските власти например призовават да се забрани изцяло сервирането на алкохол по време на полет.

За почти една четвърт от запитаните, основната мотивация да изберат „безалкохолното“ летене е фактът, че след прекаляване с пиенето по време на полет, обикновено съсипват почивката си.

Интересното в проучването също е, че представителите на по-младото поколение застават уверено зад забраната на алкохол по време на полет. Британските пасажери на между 18 и 24 години се оказват най-големите поддръжници на забраната, като едва 18% от тях твърдят, че най-голямата наслада по време на полет е пиенето.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Spam protection by WP Captcha-Free

Scrappy Theme by Caroline Moore | Copyright 2019 Евтини Авиокомпании | Powered by WordPress
X